2013-02-24, 10:25:08
(This post was last modified: 2013-02-24, 10:25:27 by olka i ewka.)
Witam.
Przepis na Ciasto Bananowe
*Ciasto kakaowe:
A więc do do ciasta potrzebujemy następujących składników:
4 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 szklanka cukru
4 jajka
2 łyżeczki kakao
*Masa Bananowa
4 banany
1 szklanka mleka
2 łyżeczki cukru waniliowego
1/2 szklanki mleka 30%
Sposób Przygotowania:
*ciasto- Żółtka i białka odlewamy do osobnych pojemników, następnie białka ubijamy
do gęstości, dodajemy do nich cukier i kontynujemy mikserownie. Kolejny krok to dodajemy mąkę i proszek do pieczenia oraz żółtka z kakao. Wszystkie składniki mieszamy i wlewamy do formy po czym pieczemy w piekarniku przez 60 minut w temperaturze 180 stopni. Gdy ciasto się piecze zabieramy się do masy bananowej.
Więc obieramy banany i kroimy w małą kosteczkę, następnie mleko wlewamy do rądla i gotujemy po czym dodajemy banany. Przykrywamy to pokrywką aby się udusiło. Po 5 minutowym duszeniu dodajemy cukier waniliowy oraz śmietanę 30%. Masę odstawiamy do lodówki na ok. 20-30 minut. Kiedy ciasto się upiecze czekamy aż wystygnie. Po wystygnięciu ciasto przekrajamy na 2 części, po czym jedną z nich smarujemy masą bananową i przekładamy drugą częścią ciasta po czym wkładamy ponownie do lodówki na 60 minut.
Mam nadzieję że będzie smakowało
Przepis na Ciasto Bananowe
*Ciasto kakaowe:
A więc do do ciasta potrzebujemy następujących składników:
4 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 szklanka cukru
4 jajka
2 łyżeczki kakao
*Masa Bananowa
4 banany
1 szklanka mleka
2 łyżeczki cukru waniliowego
1/2 szklanki mleka 30%
Sposób Przygotowania:
*ciasto- Żółtka i białka odlewamy do osobnych pojemników, następnie białka ubijamy
do gęstości, dodajemy do nich cukier i kontynujemy mikserownie. Kolejny krok to dodajemy mąkę i proszek do pieczenia oraz żółtka z kakao. Wszystkie składniki mieszamy i wlewamy do formy po czym pieczemy w piekarniku przez 60 minut w temperaturze 180 stopni. Gdy ciasto się piecze zabieramy się do masy bananowej.
Więc obieramy banany i kroimy w małą kosteczkę, następnie mleko wlewamy do rądla i gotujemy po czym dodajemy banany. Przykrywamy to pokrywką aby się udusiło. Po 5 minutowym duszeniu dodajemy cukier waniliowy oraz śmietanę 30%. Masę odstawiamy do lodówki na ok. 20-30 minut. Kiedy ciasto się upiecze czekamy aż wystygnie. Po wystygnięciu ciasto przekrajamy na 2 części, po czym jedną z nich smarujemy masą bananową i przekładamy drugą częścią ciasta po czym wkładamy ponownie do lodówki na 60 minut.
Mam nadzieję że będzie smakowało